Hej!
Igår hade jag en riktigt rolig dag med Crystal och Vanessa. Det blev en del shopping (även fast jag egentligen inte skulle) och film. Filmen var bra, men annorlunda. Som sagt så sjöng dem hela tiden och den slutatde absolut inte som jag trodde att den skulle. VI åkte till Chandler mall som jag bara har varit på en gång och jag kommer inte ihåg det alls. Den var gigantisk och hade praktiskt taget allt. Thea och Ellen när ni kommer hit får jag ta er dit :)
 
Idag vet jag inte vad vi ska göra. Nu om några minuter ska vi åka och kolla på Mockingjay (äntligen!) men förutom det blir det nog ett ganska lugnt nyår. Kanske att några av min värdmammas kompisar kommer, men jag vet inte riktigt än. Jag tror inte att de firar nyår så mycket här, om man nu inte bor i New York då ;) 
 
Nu kommer ett nytt år och jag är taggad. Nu kommer den lättare biten av mitt utbytesår och jag ska försöka att bara njuta så mycket som möjligt för innan jag vet ordet av kommer jag stå på svensk mark igen. Jag kommer ihåg hur det var för ett år sedan och jag hade ingen aning om vad som skulle hända under 2014 och mitt utbytesår. Jag var så nervös och taggad. Ska jag sammanfatta mitt 2014 så var det ändå ett riktigt bra år. Jag har lärt mig så mycket om mig själv, mer än vad jag trodde. Jag har verkligen utvecklats som person, jag kommer inte vara samma Alva som kommer hem till Sverige. Jag kommer vara mer säker på mig själv och jag kommer nog ha mer självförtroende, jag menar klarar jag ett utbytesår klarar jag allt. Haha, kanske inte riktigt men det ger nog en liten bost. Jag har så mycket att se fram emot, Hawaii, Prom, resa i Arizona och Kalifornien med min familj är bara några saker. 
Blir en midsommar bild vilket var lite mer än 6 månader sedan!
 
Ni får ha ett gott nytt år så hörs vi 2015!
Kramar, Alva
Beskriv året med tre ord.
Händeslerikt, ansträngande och utvecklande
Vilka ser du som de största händelserna under året?
Alla resor!!!
Har du blivit bättre på något?
Ja! Jag har blivit bättre på att stå på egna ben, att klara av saker själv. Jag har också blivit bättre på att prata engelska och att kallprata med folk. Jag har blivit bättre på att möta nya människor och jag har blivit mer öppen för nya saker. 
Bästa boken du läste i år?
Det måste vara Divergent böckerna, fast jag har fortfarande inte läst den sista. Annars så är jag också ett stort fan av mina deckare :)
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Både och. I våras var jag riktigt gald av någon anledning, antagligen eftersom jag hade ett stort äventyr framför mig. Här borta har jag varit lyckligast på jorden ibland och ibland har jag varit ledsnare än vad jag någonsin har varit. En berg och dalbana helt enkelt :)
Vem saknade du?
Jaha, du. Alla där hemma, Sverige, Marabou choklad, glass, stallet. En hel del
Gjorde du något du aldrig gjort förut?
Absolut! Jag åkte till ett annat land helt själv. Jag började på ett amerikanskt high school, jag lärde mig tävlingssimma. Jag var borta från min familj i fem månader, listan är oändlig.
Vad spenderade du mest pengar på?
Resande helt klart, jag känner hur snabbt dem försvinner när man är utomlands och på resande fot
Vad var extra dåligt med året?
Hemlängtan, helt klart! Att känna sig förvirrad och inte förstå. Att alltid vara osäker, rädd och trött.
Finns det någonting du ångrar med 2012?
Kanske att jag har gått runt och försökt göra andra glada hela tiden, jag har gått runt och grubblat på saker som bara kräver energi.
Vad önskar du att du gjort mer?
Ingeting fakstiskt. Jag tycker att jag har tagit tillvara på alla chanser jag har fått :)
Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
Den 16 juli, det var då jag lämnade Sverige
Vad var extra bra?
Att jag har fått resa så mycket. I våras var jag i Göteborg, London och Mallorca. Nu under höten har jag varit i Arizona, Hava Supai, Kalifornien och Mexico. Det som också har varit bra är stödet som jag har hemifrån. Jag vet att det är folk där hemma som älskar mig. 
Lärde du känna några nya människor?
Hehe, ja det kan man väl säga. Både utbytestudenter från hela världen och amerikaner.
Vilka länder besökte du? 
Storbritannien, Spanien, USA och Mexico
Vad vill du säga till dig själv inför 2014?
Kämpa på nu och ta tillvara på de sista månaderna i USA. Lev i nuet och sluta att fundera på allting hela tiden.
Och så slutligen; dina planer inför 2015?
De första fem månaderna har jag som plan att njuta så mycket som möjligt av den sista tiden i Arizona, och självklart att fylla 18! I sommar hoppas jag på att jobba, ta körkort och att umgås med vänner och familj. I höst är det tvåan med en ny klass på Rosendal som väntar!
Hej!
Igår gjorde jag inte mycket. Städade, kollade på film och var i "parken" med Stephen. Ja, det var nog allt, men det är väl så jullovet ska vara? Lugnt och avslappnande. 
 
Idag blir det förhoppningsvis en mer händelserik dag. Jag ska nämligen åka och shoppa med Crystal och Vanessa. Jag väntar bara på en bekräftelse från dem, men det blir troligtvis av. Vi hade tänkt gå på bio också, vi får se vilken film det blir, vi funderade på In to the woods. Har någon sett den? Den ska tydligen vara bra. 
 
Ja, som ni ser händer det inte så mycket här nu. Det är ändå skönt med jullov eftersom man har både jul och nyår vilket gör att det är lite mer händelserikt än t ex höst-och vårlovet. Ja, just jag har glömt berätta det men under spring break ska jag till Hawaii! Det ska blir riktigt kul, jag längtar! Det är lite läskigt hur snabbt tiden går nu faktiskt, jag menar det är bara 10 veckor tills dess och efter Hawaii är mitt år praktiskt taget över, ahhh! 
 
Jag hoppas att alla ni där hemma hade en bra jul med mycket julgodis! Nu är det bara två dagar kvar av 2014 och sedan är det 2015. Både läskigt och skönt att tiden flyger förbi. Nu är det bara nerförsbacken kvar!
Kramar, Alva