Hej. Jag funderar på att vara utbytesstudent men är väldigt osäker. så jag har en fråga. Måste man gå ett extra år i sverige då om man är utbytesstudent? 
 
Yes, det måste man. Jag vet att det är många som tvekar inför ett utbytesår på grund av just detta. Jag ska erkänna att ibland känns det jobbigt att jag har två år kvar när jag kommer tillbaka och alla mina kompisar kommer gå i trean, men då tänker jag på hur mycket detta år ger mig. Jag lär mig så otroligt mycket av att vara här och jag växer enormt som person av detta år. Detta är en stor fördel inför resten av livet som de andra där hemma inte kommer ha. Dessutom är det bara ett år och det kommer snabbt jämnas ut när man kommer till universitet. Dessutom får du en ny (förhoppningsvis) trevlig klass och du kommer lära känna många nya personer här hemma också när du kommer tillbaka. Summan av kardemumman så tycker jag att man inte ska missa att åka på ett utbytesår för att man måste gå om ett år när man kommer tillbaka. Vill bara förtydliga att man inte går om utan man skippar bara ett år, man behöver alltså inte läsa något ämne igen utan man tar bara upp där man slutade.
 
Om man nu tycker att det är jättejobbigt har jag hört om folk som läser någon klass på distans när de är borta, jag tror till och med att man i extremfall kan läsa helt på distans när man är borta. Detta beror helt och hållet på hur skolan är, ett tips är att prata med din studievägledare de ska ha koll på allt detta.
 
Jag hoppas att detta var till hjälp! Tveka inte att fråga ifall du undrar något, jag svarar gärna då jag vet hur många frågor jag hade innan jag åkte.
Kram, Alva
 

Kommentera

Publiceras ej