Hej!
 
Det händer inte så mycket här. Skolan går bara bra, efter en vecka börjar jag redan få lite rutin på det hela. Det är också kul för varje dag ser eller hör jag saker som man aldrig skulle kunna se eller höra i sverige. Det får mig att inse vad jag faktiskt tycker är rätt och fel, vilket är roligt att upptäcka. Människorna här är så annorlunda men samtidigt så lika svenskarna vilket är både förvirrande och roligt. Apropå skolan så är den lätt på ena sidan och svår på andra. Till exempel så hade vi ett matteprov idag där jag bara hade ett fel utan att ha pluggat så noga, men däremot så fick jag idag reda på att imorgon har vi ett prov i histora på tre olika indianklaner. Så lätt men samtidigt svårt. 
 
Btw, det var lite roligt för igår så satt jag i vardagsrummet och gjorde min matteläxa samtidigt som min värdsyster satt och kollade på en serie. Så frågade jag henne om killen i serien dog, och hon sa What? Ja, dog han? frågade jag igen och hon sa What? igen och började skratta. Det visade sig att jag hade pratat svenska med henne utan att tänka på det och hon fattade ingenting. Hehe, det kan bli lite tokigt ibland.
 
Jaja, nu måste jag gå och plugga native american history så hej då!
 
Alva
 
Hej!
 
Det är fullt upp här, men samtidigt händer det inte så mycket. Jag har hittills klarat den första skolveckan (dock bara tre dagar, men ändå). Sedan så har en gammal utbytesstudent har kommit hit så huset är fullt, men det är bara roligt. Vi gjorde inte så mycket i går, men idag ska vi till en mall och sen ska vi på bio. Det ska bli kul att se om det är någon skillnad från de svenska biograferna.
 
Hemlängtan blir bättre och bättre nu. Det är bara på morgonen som jag känner så, sen under dagen och kvällen känns det bra! Detta är så skönt, men jag antar att det kommer gå i vågor under året. Då är det tur att man har en värdmamma som är aktiv, fredags fick jag till exempel följa med henne när hon intervjuade en kommande värdfamilj. Det var väldigt roligt att se hur det gick till och hur hon bedömer de olika familjerna. Jag kom främst med för att familjen skulle kunna ställa frågor till mig. Familjen var väldigt intresserade i att resa och olika kuturer så Kendra skulle lätt kunna tänka sig att placera en student där.
 
Snart börjar sporterna i skolan så då hoppas jag på att kunna gå med i någon av dem. Tydligen kunde man göra tryouts för flera olika, så det tänker jag göra och ta den sport som verkar roligast.
 
Hoppas allt är bra där hemma, jag har hört att det är jättevarmt men det är nog svårt att slå de 45 grader som vi har här :)
 
Alva
 
Hej!
 
Igår började jag alltså high school. Läskigt? Ja, definitivt. Jobbigt? Nej, inte så mycket som jag trodde. 
 
Igår började vi med att skriva in oss och fixa schemat. Mitt schema blev bättre än vad jag hade trott och jag är överlag nöjd. 
 
Hour 1: Algebra och Trigenometri
Hour 2: Marketing (typ marknadsföring)
Hour 3: Yearbook/Journalism
Hour 4: English
Lunch
Hour 5: Teater
Hour 6: US/AZ Historia
 
Jag har väldigt tur som har en hostsister att vara med. Vi har nämligen lunch tillsammans så jag behöver aldrig sitta ensam där, idag hade hon till och med lyckats fixa så att vi satt med några amerikanare! Annars är det väldigt svårt att skaffa vänner, du kan inte prata under lektionen och rasterna är för korta för att man ska hinna socialisera sig. Fast det är väl så det är de första dagarna så jag är inte nedstämd över det. Lektionerna är också väldigt annorlunda, det är väldigt strikt så här i början, speciellt english och US/AZ historia (här har jag fotbollscochen som lärare). Samtidigt så är det inte det, på två klasser idag har vi fått färglägga, men det ändras nog efter ett tag.
 
Det är annorlunda, men roligt. Jag planerar att börja i någon sport sedan så blir det nog lättare att skaffa vänner, jag måste bara bestäma mig för vilken ;)
 
Mvh
Alva