Att idag är det 6 månader sedan jag kom hit till Arizona, vilket betyder att det är ca 4 månader tills jag kommer hem till Sverige. Jag är så taggad, men samtidigt lite rädd. Lite spontant googlade jag på vad man som utbytesstudent ska tänka på när man har kommit hem efter sitt år. När jag läste alla texter från föredetta utbytesstudenter började jag inse att jag faktiskt kommer lämna det här. Jag kommer lämna Queen Creek och alla mina fina kompisar här. På något sätt är det det här året jag har haft i huvudet nu i ett och ett halvt år, vad kom hända när jag kommer tillbaka till Sverige? Ja, då är det slut. Jag har inte riktigt planerat så långt. Jag vet att jag vill ta körkort, jobba och resa i sommar, men vad händer efter det? Jag går tillbaka till skolan, men vad händer efter det? Det är som att det här året har varit en vägg och jag har inte kunnat se bakom den fram tills nu, och nu ser jag att det är tom där bakom. Jag måste fylla ut det utrymmet också.
 
Jag är också så rädd för att allt har ändrats när jag kommer tillbaka. Tänk om jag går vilse i lilla Knivsta eller om realtionerna till mina vänner eller familjen inte är dem samma. Nu har ju ni lärt er att leva utan mig för några månader. Har ni vant er vid att jag inte är där? Blir jag en börda för er där borta? Samtidigt är jag rädd för att inget har ändrats. Jag vet att jag har vuxit så mycket som person, tänk om jag känner att jag har vuxit ifrån Sverige? Som att jag har ändrats alldeles för mycket för lilla Knivsta. Som att jag känner mig missanpassad i Sverige. Eller nästan ännu värre är om att när jag landar i Sverige går jag tillbaka till Alva som stod på Arlanda den 16 juli. Som att jag inte har ändrats eller vuxit alls. Som att allt det här bara är en dröm, att jag precis vaknat. Som att jag inte har lärt mig allt som jag har lärt mig. Som att jag inte har upplevt allt som jag har upplevt. Tänk om allting bara fortsätter som att detta inte har hänt? Eller tänk om allting har ändrats? 
 
 

2 kommentarer

Mamma

17 Jan 2015 08:47

Du kommer att vara samma person men med nya erfarenheter. Det som varit så självklart hemma är inte det längre. En del börjar du uppskatta, annat ifrågasätts. Det är att utvecklas

Svar: Jag har läst om så många som haft det svårt när de har kommit tillbaka, jag hoppas ändå att det blir hyfsat lätt för mig :)
Alva

Felicia Fischer Berg

19 Jan 2015 05:32

Hej, jag undrar ifall du är intresserad av ett länkbyte? Jag är nämligen också en utbytesstudent :) I sådana fall menar jag i arkivet i menyn där det ligger ett annat gäng utbytesstudenter!

Svar: Absolut! :)
Alva

Kommentera

Publiceras ej